Wie ben ik

Mijn naam is Maud Amkreutz. Ik woon samen met mijn man en kinderen in Simpelveld. In deze omgeving wandel ik graag met onze hond Huub. Ontspannen doe ik door muziek te luisteren, een goed boek te lezen of door gezellig te eten met familie en/ of vrienden

Coachees en collega’s omschrijven mij als makkelijk benaderbaar, verbindend, integer, doortastend en open minded. 

Hoe kwam ik zelf Bewust in eigen Brein?

Als mij jaren geleden iemand had gevraagd wie ik was, dan had ik waarschijnlijk geantwoord: “Ik ben de 10 centimeter tussen mijn oren.” Hier doelde ik op mijn brein. Ik liet mij leiden door wat mij was geleerd en door wat ik mezelf had opgelegd te zijn. Ik liet mij volledig aansturen door mijn hoofd en negeerde lichamelijke signalen of het spreekwoordelijke “onderbuikgevoel” regelmatig. Zo rond mijn dertigste begon het echt te wringen. Ik had steeds vaker een onbestemd gevoel, kon moeilijker in slaap komen ’s avonds en had last van piekergedachten. Mijn denken en mijn geïnstalleerde overtuigingen kwamen steeds meer in botsing met mijn onderliggende behoefte om los te laten, te kunnen ontspannen en te kunnen genieten van het hier en nu. 

Ik begon mijn zoektocht naar mezelf door in gesprek te gaan met een psycholoog. Tevens begon ik met yoga, mindfulness en zocht mijn heil in de alternatieve geneeskunde. Pas toen ik de post hbo opleiding tot coach ging volgen via de Alba Academie vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Ik werd daadwerkelijk bewust in eigen brein en merkte welk effect coaching bij mij teweeg bracht. Ik had van te voren nooit gedacht dat coaching zo’n krachtig instrument zou kunnen zijn. In slechts enkele coachingssessies doorbrak ik patronen en kwam ik in contact met mezelf. Iets wat me hiervoor niet lukte. Met mijn doelstelling voor ogen leerde ik mijn brein te waarderen en kon er tegelijkertijd ook afstand van nemen.  Ik voelde een innerlijke kracht en wijsheid ontstaan. Sindsdien is mijn hoofd een stuk rustiger geworden en er wordt minder vaak een interne strijd gevoerd. Ik kan ontspannen en meer genieten van het hier en nu. Dit gun ik anderen ook. Dit is de reden waarom ik mijn eigen coachpraktijk gestart ben. Ik begeleid zowel individuele coachtrajecten als ook teamcoachtrajecten. 

Door mijn onweerstaanbare geboeidheid in menselijk gedrag blijf ik mezelf door ontwikkelen en op zoek naar nieuwe invalshoeken. Daarom volg ik momenteel de tweejarige opleiding tot “Systeemopsteller”. Deze opleiding richt zich zowel op familie- als op organisatieopstellingen. 

Dat wat je ten diepste verlangt ben je in staat te bereiken.

Waarom Bewust in eigen Brein voor anderen?

De continue druk van buitenaf, het 24/7 bereikbaar zijn, een carrière vormgeven, relaties vormgeven en alle veranderingen die voorkomen op relationeel, materieel en persoonlijk vlak kunnen soms een grote uitdaging vormen. Trouw blijven aan jezelf is niet altijd eenvoudig. Soms verliezen we onszelf in onze gedachten, in onze overtuigingen of in onze automatische gedragspatronen. We verliezen hiermee ook het ware contact met onszelf en lijken geen grip meer te hebben. 

Met Bewust in eigen Brein wil ik graag als coach en mens mijn bijdrage leveren aan de professionele en persoonlijke ontwikkeling van professionals, zodat ze trouw blijven aan zichzelf. 


Wil jij ontdekken wie jij werkelijk bent?
Neem dan gerust contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Let's Connect