Individuele coachingstrajecten

De individuele coachingstrajecten van Bewust in eigen Brein richten zich op Life coaching, Loopbaancoaching en/ of instant coaching. Afhankelijk van jouw vraag, knelpunt of probleem kunnen deze trajecten worden ingezet.   

Life Coaching

Breng jij ook veel tijd door in je hoofd? Ben je vaker verzonken in diepe gedachten over complexe zaken of juist simpele dingen? Zou je wel eens wat vaker in het hier en nu willen zijn? Wil je jouw hoofd wel eens even tot rust laten komen? Heb je een onbestemd gevoel dat niet met het hoofd kan worden weggepoetst? Heb je het idee dat je ware ik, jouw kern, verstopt zit en ernaar verlangt om onderdeel te mogen worden van jouw leven?

Ons brein heeft een groot aandeel in hoe we ons voelen en gedragen. Hier kunnen we vaak erg blij mee zijn. Soms is dit niet het geval. Dan belemmeren onze gedachten, onze opvattingen of onze innerlijke criticus het bereiken van doelstellingen of hinderen ze ons in ons dagelijks leven en/of op het werk. 

Herken je een van onderstaande gedachten of gevoelens en heb je er last van? Dan kan coaching bij Bewust in eigen Brein jou verder op weg helpen zodat ook jij meer rust in je hoofd kunt gaan ervaren en doelstellingen op levensgebied en/of professioneel gebied kunt gaan bereiken!

“Als ik de controle dreig te verliezen blokkeer ik, het lijkt alsof ik elk moment door de mand kan vallen, wat zullen anderen van me denken?”

“Ik blijf maar piekeren, ik kan moeilijk zaken loslaten, ik word boos op mezelf als ik het niet goed genoeg doe, ik twijfel aan mezelf, ik voel me onzeker, dit mag niet fout gaan, ik kan moeilijk ontspannen en genieten, go with the flow zit er voor mij niet in, ik moet mezelf bewijzen, ik doe dit werk wel maar ik ben het niet.”

“Dit lukt me nooit, dit kan ik niet, ik houd de nooduitgang in de gaten voor als het fout gaat, ik heb vaak het idee dat situaties niet goed aflopen, ik voel spanning en/ of angst, ik moet mezelf rechtovereind houden, ik ben altijd voorbereid op het ergste.”

“Ik kan geen nee zeggen, ik heb het gevoel dat anderen mij niet serieus nemen, ik ben bang om te zeggen wat ik vind, ik geef teveel van mezelf weg, anderen walsen over mij heen, ik weet niet wat ik zelf wil, ik hoor er niet bij.”

“Ik kan moeilijk omgaan met ad hoc situaties of veranderingen, ik vind het lastig om samen te werken met collega’s die een andere werkwijze hebben, ik ga conflicten liever uit de weg, ik kan mijn eigen structuur niet loslaten, ik blijf maar malen en denken, soms voel ik mij gevangen in mijn eigen gedachten, ik zou graag wat meer willen ontspannen”.

Loopbaancoaching

Loopbaancoaching bij Bewust in eigen Brein heeft veel raakvlakken met Life coaching. De aanleiding voor loopbaancoaching is weliswaar werkgerelateerd, maar de onderliggende thema’s die bij Life coaching genoemd staan kunnen een onderliggende trigger dan wel oorzaak zijn. Zo kunnen faalangst, perfectionisme of het niet kunnen aangeven van grenzen ervoor zorgen dat je niet goed uit de verf komt op je werk, je je niet gehoord of gezien voelt of steeds weer tegen dezelfde muren oploopt. Loopbaancoaching bij Bewust in eigen Brein heeft een werkgerelateerde insteek, aanleiding en richt zich vervolgens op jou als mens en hoe jij jezelf meeneemt naar je werk.

Als je kiest voor loopbaancoaching bij Bewust in eigen Brein weet dan dat je verder gaat dan het invullen van een test of een vragenlijst waar uiteindelijk uitkomt welk beroep bij je past. Sterker nog; bij Bewust in eigen Brein vul je geen beroepskeuzetest in.  

 

Loopbaancoaching bij Bewust in eigen Brein gaat veel meer over jouw diepste wensen, verlangens en talenten. Mijn ervaring leert dat deze niet altijd niet boven water komen bij het invullen van een test. Hier gaan we samen naar op zoek. Tijdens deze zoektocht komen we vanzelf ook jouw schaduwkanten tegen, situaties die voor jou lastig zijn, de innerlijke criticus of de saboteur die ervoor zorgen dat jij jouw dromen (nog) niet realiseert. Bewustwording hiervan en het kunnen richten van je aandacht op stimulerende gedachten en gedrag, dáár gaat het juist om. Door jouw aandacht te richten op je diepste wensen, je verlangen, kun jij jouw dromen werkelijkheid laten worden. 

Het zetten van de juiste stap zit vaak niet in het niet weten, maar in het niet durven, niet voelen en niet doen. Samen met Bewust in eigen Brein kun je stappen maken van het weten, naar het voelen, naar het durven en naar het doen. Stap voor stap kun jij jouw loopbaan laten aansluiten bij wie jij bent, bij jou als mens. 

Loopbaancoaching via je werkgever? Meestal wordt loopbaancoaching via je werkgever vergoed. Bijvoorbeeld via je persoonlijk loopbaanbudget. Je kunt hiervoor informatie inwinnen bij je leidinggevende of een HR Adviseur.

Instant Coaching

Instant coaching is een eenmalige sessie voor eenieder die wil sparren over een actueel thema, knelpunt of vraagstuk. Ook kan Instant coaching ingezet worden ter voorbereiding op een belangrijk gesprek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een sollicitatiegesprek, een gesprek met je leidinggevende of een gesprek met een dierbaar iemand. 

Voorafgaand aan de Instant sessie hebben we kort telefonisch contact met elkaar om af te stemmen wat de insteek van het gesprek zal zijn en wat je met het gesprek wilt bereiken. Op deze manier zorgen we er samen voor dat de sessie voldoet aan jouw wensen en behoeften. 

Wil jij ontdekken wie jij werkelijk bent?
Neem dan gerust contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Maud Amkreutz
Gediplomeerd Coach

Let's Connect